Erste Premier - Concierge
Od roku 2023 je nově na Loungekey nahráno 8 vstupů zdarma každý rok. Každý další stojí 14,52 EUR.
I přes zrušení Mastercard zůstaly zachovány bezplatné vstupy do všech salónků v PRG, BTS i VIE.
Kolik Kč je nutné na kartě "protočit"? Nebo si kartu může pořídit i nižší střední třída návštěvou pobočky 😉
Službu Erste Premier získáte zdarma, pokud splníte každý měsíc alespoň jednu z následujících podmínek:
Mzda/plat či příjem ze samostatně výdělečné činnosti v souhrnné výši 70 000 Kč a současně disponujete úsporami, investicemi a uvěrovými produkty v rámci skupiny České spořitelny v celkové výši 250 000 Kč.
Disponujete úsporami a investicemi v rámci skupiny České spořitelny ve výši 2 500 000 Kč.
Disponujete úsporami, investicemi a uvěrovými produkty v rámci skupiny České spořitelny v celkové výši 4 000 000 Kč.*
To jsem zvědav, zda nějak zareaguje ČSOB.
Asi začnu investovat přes brokera ČS, ať splním jednu z podmínek.
A proč si neuděláte účet ČSOB Premium? Má jednodušší podmínky na splnění. Cestovní pojištění je lepší a horší je jen počet vstupů do salónků.
CestovatelX napsal(a):Takže řešením je, refinancovat si hypotéku k ERSTE ..... jinak to nemám šanci splnit 😆
To nedoporucuju, zkouseli jsme tam uzavrit novou hypo, velmi problematicke, spousta dokladu, schvalovacek🤦♀️, nakonec jsme bez dokladani prijmu dostali CSOB a za lepsich podminek. Jinak stale staci protocit tech 70tis., z jineho uctu. Nebo alespon me to banker potvrdil.+ 250tis. depozit.
JanaV _1 napsal(a):A proč si neuděláte účet ČSOB Premium? Má jednodušší podmínky na splnění. Cestovní pojištění je lepší a horší je jen počet vstupů do salónků.
Lepsi mit oboje, hlavne pokud je to rodina, 4 vstupy rocne jsou fakt malinko.
JanaV _1 napsal(a):A proč si neuděláte účet ČSOB Premium? Má jednodušší podmínky na splnění. Cestovní pojištění je lepší a horší je jen počet vstupů do salónků.
Tu už mám, měl jsem pomyšlení na kartičky dvě.... více vstupíků + levnější doplatky do salónků u ERSTE Lounge apod.....
Jen je potřeba počítat s tím, že Erste Premier není nároková služba. Sjednat jde pouze s Premier bankéřem.
Podmínky jsou takto nastaveny už několik let. Jen Česká spořitelna přestane vydávat karty Mastercard a postupně přidává a zlepšuje benfity. Takže si myslím, že ČSOB Premium na to nebude nijak zvlášť reagovat. Navíc obě služby fungují úplně jinak. Erste Premier je taková banka v bance, kdežto ČSOB Premium spadá do běžné pobočkové sítě a bohužel to tak podle toho vypadá.
Mandre, netuším, jaké problémy jsi mohl mít. Nerealizoval jsi to přes finančního poradce?
PS: Ještě doplním, že OFIKO se nejedná o obrat 70.000 Kč, ale o mzdu/plat či příjem ze samostatně výdělečné činnosti v souhrnné výši alespoň 70 000 Kč.
A ještě bych k otmu dodal, že (v minulosti) byly časté případy (bylo to i celkem medializované na tematických serverech), kdy lidi, kteří pouze splnovali podmínku přijmu a úspor ale jinak byli pasivní klienti, kteří nevyužívali investice či jiné produkty, byli z Erste Premier vyřazeni.
U ČSOB je to v tomto kontextu nárokové - splnujete podmínku alespon přijmu - máte ČSOB Premium a nikdo vám ji nevezme.
Csob premium lze mít v plné parádě bez příjmů ale za 1000 měsíčně.
Na druhou stranu je potřeba ta kreditka na salónky a cestovko a na tu potřebujete alespoň nějaký příjem.
Standa 009 napsal(a):Jen je potřeba počítat s tím, že Erste Premier není nároková služba. Sjednat jde pouze s Premier bankéřem.
Podmínky jsou takto nastaveny už několik let. Jen Česká spořitelna přestane vydávat karty Mastercard a postupně přidává a zlepšuje benfity. Takže si myslím, že ČSOB Premium na to nebude nijak zvlášť reagovat. Navíc obě služby fungují úplně jinak. Erste Premier je taková banka v bance, kdežto ČSOB Premium spadá do běžné pobočkové sítě a bohužel to tak podle toho vypadá.
Mandre, netuším, jaké problémy jsi mohl mít. Nerealizoval jsi to přes finančního poradce?
PS: Ještě doplním, že OFIKO se nejedná o obrat 70.000 Kč, ale o mzdu/plat či příjem ze samostatně výdělečné činnosti v souhrnné výši alespoň 70 000 Kč.
Problem byl, ze jsme ja i manzel podnikatele, tudiz s malym prijmem ze zamestnaneckeho pomeru a musel se resit obrat firmy a dalsi prijmy. Na vyjimku. V CSOB nic takoveho nebylo treba, stacil zustatek na BÚ, hypo priklepli za tyden, protoze jsme meli predschvalenou dvojnasobnou castku, nez jsme chteli. Zadne prijmy ze zamestnani a dalsi koko…y.
Tak záleží na tom, kolik toho sníte, a v kolik tam jdete, a co si od toho slibujete :)
* Klidu tam moc nenajdete, bývá dost plno
* Klasické teplé jídlo tam je v době oběda (vybavím si řízky, těstoviny) a asi i večeře (to si už nevybavuju), jinak jenom polívka a studená kuchyně
Takže, bych v podstatě tu otázku omezil na ... propijete a projíte to? Ano -> jděte tam, Ne -> vykašlete se na to a utratte to jinde .)
Na ČSOB mi nejvíce vadí, že nemá zdarma salonek na T2. A že rodina v MC salonku na T1 musí přes Lounge key.
Ja priste zkusim na T1, jestli by neproslo dite na moji dalsi MC kartu, abysme nemuseli placat dalsi vstup na Lounge Key. Ja pujdu na CSOB a dite zkusim na Erste.
Proti gustu .)
Jako mam Pražský salonek rad.. je sice malý, ale je takový útulný, libí se mi sezení v něm - je tam celkem soukromí.
Ale asi jen díky tomu, že ho mám zadáčo - mět za to platit, tak leda tak v rámci volných vstupu na Lounge Key, ale už i za placený Lounge Key bych se musel zamyslet :)
na začátku vlákna je "8 vstupů a pak další za 14,52" - kde jsi na to přišel? vidím, že pořád je "další 50% ceny".. změnilo se něco? někdy to je dost propastný rozdíl... díky za info...
V ceníku od 1.5.2023.
A je to stále stejné, bylo to totiž 50 % z 29,04 EUR, což je cena LoungeKey, ne z ceny za vstup "zvenku".
aha.. myslel jsem že když je vstup např. ve vienna lounge třeba 40 (teď to je od boku), tak když budu mít vše vyčerpáno a vezmu hosta tak to bude mít za 20 (resp. já)...
Mandre napsal(a):Ja priste zkusim na T1, jestli by neproslo dite na moji dalsi MC kartu, abysme nemuseli placat dalsi vstup na Lounge Key. Ja pujdu na CSOB a dite zkusim na Erste.
Tam jsme byli vloni a docela to ušlo, i když v ca 21 neměli vůbec nic teplého k jídlu